Započni pripremu
Za pripremu kore najpre odvojite belanca od žumanca. Mikserom umutite sneg od belanaca sa 150 g šećera, potom dodajte, polako mešajući, umućena žumanca sa preostalim šećerom. U smesu sipajte vanilin šećer i ulje. Potom dodajte postepeno brašno, kakao i prašak za pecivo kako biste dobili fino testo za koru. Smesu sipajte u okrugli kalup za pečenje, pa biskvitnu koru pecite 40 minuta na 180 stepeni. Kada se potpuno ohladi, presecite je poprečno na tri jednaka dela. Za fil umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Višnjama izvucite koštice, a sok koji puste sačuvajte – jer će vam trebati za natapanje kore. Na postolju za torte položite prvu koru, prelijte je sa nekoliko kašika soka od višanja, poređajte po njoj višnje i premažite slatkom pavlakom. Postupak ponovite i sa naredne dve kore. Švarcvald toru ukrasite narendanom crnom čokoladom i višnjama.