Započni pripremu
Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, sve dok voda ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još 10-ak minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer. Dodajte mešavinu u pirinač ipromešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći losos na prutiće. Stavite na nauljenom tiganju malo aleve paprike, peršuna i vegete. Posolite, pobiberite, zalijte sa 400 ml belog vina, dobro promešajte pa dodajte škampe i kuvajte poklopljeno 15 minuta na umerenoj vatri.Sve zajedno potrebno vam je nekih 30-ak minuta, taman dok se pirinač ne ohladi. Kada se pirinač ohladi možete početi sa pravljenjem sušija. Položite losos na bambusovu podlogu, poređajte pirinač, ubacite iseckani avokado i komade škampi i dodajte krem sir. Urolajte, i isecite na šest do osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!