Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Maxi logoMaxi logo
  • Suši sa povrćem

Suši sa povrćem

Suši sa povrćem
Srednje
Do 30 min
3/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
3 porcije
  • 15 kom. listova nori alge
  • 150 g lososa
  • 20 g morske soli
  • 200 g pirinča
  • 30 ml pirinčanog sirćeta
  • 35 g šećera
  • 1 kom. šargarepe
  • 30 g vasabi paste
  • 15 kom. listova nori alge
  • 150 g lososa
  • 20 g morske soli
  • 200 g pirinča
  • 30 ml pirinčanog sirćeta
  • 35 g šećera
  • 1 kom. šargarepe
  • 30 g vasabi paste

Započni pripremu

Stavite 200 g pirinča u lonac sa debljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj temperaturi pet minuta. Smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno još oko 10 minuta, dok voda ne ispari. Pomešajte tri kašike pirinčanog sirćeta, dve i po kašike šećera i dve kašike morske soli. Mešavinu dodajte pirinču i promešajte. Kada se pirinač ohladi, počinite sa pripremom sušija. Na bambusovu prostirku stavite list nori alge, a preko pripremljen pirinač. Ivice alge treba da ostanu slobodne. Na jedan kraj stavite fil, premažite i umotajte. Po sredini pirinča namažite vasabi pastu, zatim poređajte štapiće šargarepe i lososa, ili povrća po izboru, i umotajte. Dobijeni valjak secite na šest ili osam delova. Servirajte sa wasabi pastom.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Daleki istok
Klasik
Veče za prijateljima
Večera
Sve sezone
Prilog