Započni pripremu
U veću činiju stavitete brašno i puter. Dodajte jaje i kvasac koji ste prethodno rastvorili u 150 ml mleka. Dodajte 50 g šećera i malo soli. Umesite testo rukama i podelite ga na tri dela, stavite na tanjir i pokrijte folijom. Ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Nakon toga razvijte testo u obliku pravougaonika debljine 4 mm. Pripremite fil od maka: pomešaje 300 ml mlakog mleka sa suvim grožđem i 200 g šećera. Kada mleko počne da ključa, dodajte mak, prezle, koru limuna i vanilin šećer. Kuvajte uz neprekidno mešanje. Fil podelite na tri dela, pa svaku koru premažite filom i uvijte u rolat. Kada uvijete sva tri rolata, izbockajte ih viljuškom odozgo i sa strane. Ostavite rolate da odstoje 15 minuta, potom ih premažite žumancetom, opet ostavite da odstoje još 15 minuta i ponovo premažite žumancetom. Nakon 10 minuta premažite štrudlu belancetom i ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite štrudlu pola sata. Kada se potpuno ohladi, možete je servirati. Uživajte u ovoj poslastici sa svojim najbližima! Prjatno!