Započni pripremu
Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ga u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite lišće dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite je sa vatre, ocedite lišće i stavite ga da se hladi. U međuvremenu na nauljenom tIganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad bude gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte luku mleveno meso i pomešajte. Ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponavljajte postupak dok imate smese. Poređajte sarme u dublji lonac. Kada se skuvaju, premestite ih u vatrostalnu posudu i pecite ih 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte dok su tople, zatim preko dodajte malo pavlake ili kiselog mleka, te začinite alevom paprikom. Prijatno!