Započni pripremu
Stavite šest šolja supe da se greje na tihoj vatri. Stavite pola kašičice šafrana u pola šolje vrele supe kako bi pustio boju. Iseckajte čen belog luka i jedan crni luk, izrendajte parmezan. U veću šerpu stavite dve kašike putera i jednu kašiku maslinovog ulja da se zagreju na umerenoj vatri. Potom dodajte čen belog luka i pržite ga taman da pusti miris, zatim ga ostavite sa strane. Dodajte iseckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Sipajte jednu i po šolju pirinča i pržite ga dva-tri minuta uz stalno mešanje. Sipajte pola čaše belog vina i mešajte. Kada tečnost ispari, dodajte pola šolje supe. Mešajte rižoto sledećih 15 minuta i dodajte supu kada tečnost ispari. Ponavljajte postupak dok rižoto ne bude gotov. Pred kraj stavite tečnost u kojoj je bio šafran, zajedno sa končićima. Rižoto se kuva 18 minuta na umerenoj temperaturi, ali je najbolje da sami probate pirinač i uverite se da li je skuvan ili ne. Kad je rižoto gotov, sklonite ga sa vatre i pomešajte sa kašikom putera i pola šolje rendanog parmezana. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ga u kalup kao na fotografiji. Nakon toga servirajte i uživajte u ovom zdravom obroku! Prijatno!