Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Maxi logoMaxi logo
  • Peglana paprika

Peglana paprika

Peglana paprika
Teško
> 60 min
5/5
Nizak

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 12 kom. belоg luka
  • 100 g esencije
  • 6000 g paprike
  • 1 kom. kesica salicila
  • 10 g bibera u zrnu
  • 200 g soli
  • 10 kom. peršuna
  • 1000 g šargarepe
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 12 kom. belоg luka
  • 100 g esencije
  • 6000 g paprike
  • 1 kom. kesica salicila
  • 10 g bibera u zrnu
  • 200 g soli
  • 10 kom. peršuna
  • 1000 g šargarepe
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja

Započni pripremu

Pomešajte 200 g šećera, 200 g soli, 200 ml ulja, šolju eksencije i kesicu salicila. Tu smesu stavljajte u unutrašnjost očišćene paprike. Ređajte paprike u veliki sud i ostavite ih da odstoje 24 sata. Nakon toga paprike slažite u tegle, a sa strane dodajte iseckanu šargarepu i beli luk, malo peršuna i malo krupnog bibera. Kada su tegle napunjene, pritisnite paprike plastičnom mrežicom i zatvorite ih. Nakon 10 dana možete probati vašu zimnicu.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Leskovačka kuhinja
Vegetarijanski
Ostalo
Ručak
Sve sezone
Zimnica