Započni pripremu
Za crveni sos u većoj šerpi propržite jedan crni luk i 4 čena belog luka. Dodajte 250 g svinjskog mesa i 250 g junećeg mesa, zatim i 100 g narendanih šargarepa. Dodajte jednu teglu sosa od paradajza, začinite i kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata. Za beli sos, na 3 kašike ulja i 3 kašike putera propržite dve kašike brašna na vrlo niskoj temperaturi. Dodajte postepeno tri šolje mleka, neprestano mešajući. Dodajte malo soli i bibera po ukusu. Potom stavite dve šolje narendanog kačkavalja, ili sira po želji i 300 g mocarele. U pleh ili činiju za pečenje stavite red crvenog sosa, preko toga prekrijte listovima za lazanje; zatim red belog sosa, pa testo, potom red crvenog sosa. Isecite sveži mocarela sir na kolutiće i prekrijte crveni sos. Stavite preko toga još jedan red listova lazanje i premažite ostatkom belog sosa. Stavite odozgo malo soka od crvenog sosa, da beli sos ne bi izgoreo. Stavite da se preče oko sat vremena na 180 stepeni. Izvadite iz rerne kada je gotovo, stavite parmezan i pecite još desetak minuta. Prijatno!