Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Maxi logoMaxi logo
  • Svinjska glava

Svinjska glava

Svinjska glava
Teško
> 60 min
5/5
Nizak

Sastojci za

Sastojci
3 porcije
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kom. bibera
  • 500 g krompira
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 g origana
  • 5 kom. peršuna
  • so
  • 1 kom. svinjske glave
  • 50 ml crnog vina
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kom. bibera
  • 500 g krompira
  • 3 kom. belоg luka
  • 5 g origana
  • 5 kom. peršuna
  • so
  • 1 kom. svinjske glave

Započni pripremu

Potrebno: 1 svinjska glava, maslinovo ulje, četvrtina šoljice crnog vina, origano, 3 čena belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, peršun. Uklonite oči i jezik sa svinjske glave, pa je 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu. Ostale sastojke pomešajte i u njima marinirajte svinjsku glavu, a zatim je ostavite da odstoji na hladnom dva sata. Prebacite je nakon toga u veliku tepsiju i pecite od 90 do 110 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Jelo poslužite sa svežim peršunom i obarenim krompirom.

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Internacionalna kuhinja
Klasik
Gurmanski obrok
Ručak
Sve sezone
Predjelo