Započni pripremu
Stavite u posudu mleko, slatku pavlaku i dodajte štapić vanile. Zagrejte mleko da provri, pa ga sklonite sa ringle i ostavite desetak minuta da se ohladi. Za to vreme penasto umutite žumanca i šećer, dok smesa ne pobeli, pa zatim pažljivo sipajte u toplo mleko. Vratite na ringlu i zagrevajte ponovo na laganoj vatri, te kuvajte još pet-šest minuta dok smesa ne postane gusta. Izvadite štapić vanile iz smese. Sveže jagode izmiksujte u blenderu i dodajte ohlađenoj smesi za sladoled. Smesu sipajte u modlu za sladoled i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavite u zamrzivač. Nakon tri sata sladoled od jagode je spreman za posluživanje. Predlažemo da ga stavite u modle za sladoled na štapiću. Pre služenja sladoled uvaljajte u usitnjeni biskvit keks i jagode. Ovakvoj poslastici nijedan mališan neće odoleti.