Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Rezultati pretrage recepataSarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom

Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom

Sarmice u vinovoj lozi i kiselim mlekom
Teško
> 60 min
5/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 2 kom. bibera
  • 2 g aleve parike
  • 3 g soli
  • 500 g listova vinove loze
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 g vegete
  • 2 kom. bibera
  • 2 g aleve parike
  • 3 g soli
  • 500 g listova vinove loze
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlade listove vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Luku dodajte mleveno meso i pomešajte. Dodajte i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok imate smesu. Poređajte sarme u dublji lonac. Ulijte maslinovo ulje i vodu i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Nakon toga, sarme premestite u vatrostalnu posudu i pecite 10 minuta na 150 stepeni. Servirajte, dodajte kiselo mleko i malo čilija i uživajte u obroku! Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo