Započni pripremu
Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso i pomešajte, ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada budu kuvane, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Potom servirajte i ukrasite listovima nane. Prijatno!