Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Rezultati pretrage recepataSarme u vinovom listu sa nanom
Maxi logoMaxi logo
  • Sarme u vinovom listu sa nanom

Sarme u vinovom listu sa nanom

Sarme u vinovom listu sa nanom
Teško
> 60 min
5/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
6 porcije
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 5 g listova nane
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete
  • 2 g aleve parike
  • 2 kom. bibera
  • 100 g crnog luka
  • 700 g mlevenog mesa
  • 500 g listova vinove loze
  • 5 g listova nane
  • 10 kom. peršuna
  • 200 g pirinča
  • 3 g soli
  • 2 g vegete

Započni pripremu

Operite mlado lišće vinove loze. Stavite ih u šerpu sa mlakom vodom i posolite. Povremeno okrećite listove dok voda ne proključa. Čim voda provri, skinite sa vatre, ocedite listove i stavite ih da se hlade. U međuvremenu na nauljenom tiganju izdinstajte sitno iseckani crni luk. Dodajte malo vegete i aleve paprike, posolite i pobiberite. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte mleveno meso i pomešajte, ubacite i šolju opranog pirinča i sitno naseckani peršun, pa promešajte. U list vinove loze stavite malo smese i uvijte sarmu. Ponovite postupak dok ima smese. Poređajte sarme u dublji lonac i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi. Kada budu kuvane, sarme premestite u vatrostalnu posudu i stavite 10 minuta u rerni na 150 stepeni. Potom servirajte i ukrasite listovima nane. Prijatno!

Ocena

Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Slavska trpeza
Ručak
Proleće,Leto
Glavno jelo