Započni pripremu
Potrebno je: 500 g kuvanog pasulja ili dve konzerve pasulja, 2 glavice sitno iseckanog crvenog luka, 2 čena belog luka, 1 jaje, 1 šoljica pirinča, 1 kašičica soli, 50 g prezli, začinsko bilje, 30 ml maslinovog ulja. Skuvajte pirinač. Polovinu smese za pljeskavice ispasirajte viljuškom, a polovinu ostavite ucelo. Naseckajte cni i beli luk i ubacite u činiju sa pasiranimi celim pasuljem. Dodajte jaje i začinite. Na kraju dodajte prezle i umesite smesu. Podelite smesu na loptice, zatim formirajte pljeskavice. Bilo bi dobro da ih ostavite u frižideru oko sat ili dva kako bi očvrsle. Zagrejte ulje u tiganju, pa pljeskavice pržite četiri-pet minuta. Zatim okrenite i pržite još tri-četiri minuta, sve vreme na umerenoj temperaturi. Servirajte ih sa listićima rukole i uživajte!