Započni pripremu
Za pripremu biskvita potrebno je belanca sobne temperature mutiti mikserom i postepeno dodavati 80g šećera. U sneg od belanaca umešati mlevene lešnike, glatko brašno i kakao u prahu. Smesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom prečnika 20 cm i peći u rerni zagrejanoj na 180˚C oko 15 minuta. Za pripremu Plazma krema potrebno je preliti 2 listića želatina vodom. 200ml pavlake za šlag i 30g šećera u prahu grejati i dodati oceđen želatin i mešati na laganoj vatri dok se želatin ne otopi. Skloniti s vatre i dodati 100g Mlevene Plazme I 40g oraha. Dno kalupa za tortu prečnika 20 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Staviti biskvit i preliti toplom kremom. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Za pripremu čokoladnog krema početi tako što ćete preliti 4 listića želatina vodom. 400ml pavlake za šlag umutiti u (ne prečvrsti) šlag. Žumanca, 100ml pavlake za šlag i šećer u prahu umutiti i kuvati na pari dok smesa ne dosegne 72 ⁰C. Dodati 200g čokolade za kuvanje i otopiti. Smesu uliti u šlag, dodati malo arome vanile i umešati. Dno kalupa za tortu prečnika 24 cm obložiti masnim papirom, a ivice acetatnom folijom (ili masnim papirom). Položiti biskvit s belim kremom te uliti čokoladni krem. Tortu staviti u frižider te nakon nekoliko sati preliti čokoladnom glazurom (150g pavlake za kuvanje i 150g čokolade za kuvanje otopiti na pari). Ohladiti, ukrasiti po želji i poslužiti.