Započni pripremu
Veče pre kuvanja pasulja operrite ga u dve, tri vode i ostavite da odstoji u činiji sa mlakom vodom. Ujutru ga operite mlakom vodom i stavite u odgovarajuću šerpu sa poklopcem. Nalijte pasulj vodom toliko da prekrije pasulj. Kada voda provri, prospite vodu i nalijte sa 1,5 l sveže vode. U toku kuvanja dodajte vodu po potrebi. Pri kraju kuvanja posolite po ukusu. Prpremite zapršku tako što ćete naliti ulje u manju šerpu, dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok luk ne postane staklast. Nakon toga dodajte dve kašike brašna, dobro promešajte, zatim stavite jednu kašiku aleve parprike. Nastavite sa mešanjem kako zaprška ne bi zagorela. Prelijte njome pasulj u šerpi i dodajte čili papričice. Ostavite da se kuva još oko 10 minuta i uživajte! Prijatno!