Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 5500RSD. Unesi kod QVMZ1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 30.11.2024.

Rezultati pretrage recepataLazanje bolonjeze sa tikvicama
Maxi logoMaxi logo
  • Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Lazanje bolonjeze sa tikvicama

Lazanje bolonjeze sa tikvicama
Teško
> 60 min
0/5
Visok

Sastojci za

Sastojci
4 porcije
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g parmezana
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 300 g tikvica
  • 5 g origana
  • 1 kom. ljute paprike
  • 5 kom. bosiljka
  • 100 g crnog luka
  • biberа
  • 2 kom. belоg luka
  • 1 kom. jaja
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g parmezana
  • 150 g mocarela sira
  • so
  • 300 g tikvica
  • 5 g origana
  • 1 kom. ljute paprike

Započni pripremu

Potrebno: 500 g mlevenog mesa po izboru, 2 veće tikvice narezane kao na fotografiji, 1 crni luk, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, 1 sveža papričica, pakovanje mocarele u komadu ili nekog sira po izboru, šaka narendanog parmezana, 1 jaje, so i biber, origano, bosiljak. Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji. Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju s obe strane po minut. Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana. Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele. Prijatno!

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Italijanska kuhinja
Klasik
Vikend obrok
Večera
Sve sezone
Glavno jelo

Sastojci za 4 osobe

Maxi Jaja iz podnog uzgoja Maxi 10/1
10 kom

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca bulk Luk crni domaci
500 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi Ulje maslin.dev.extra vergine Maxi 1l
1 L

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Zanetti Sir Zanetti Parmezan Formaggio 250g
250 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

- Zac bilj bosiljak 15 g Maxi Pijaca
15 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi Mesara Svinj.usitnjeno meso I kat.Premia 450g
450 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Premia Origano SPX Premia 5g
5 gr

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Maxi pijaca bulk Tikvica
1 Kg

Nije dostupno online, sačuvaj u spisak

Sir Mocarela Galbani 125g
Galbani Sir Mocarela Galbani 125g
125 gr
- 17%
199
99
RSD
239,99 RSD
Luk beli 250g
Maxi pijaca Luk beli 250g
250 gr
149
99
RSD
Paprika ljuta komad
Maxi pijaca Paprika ljuta komad
40 gr
29
99
RSD

Već imate u kuhinji

So morska Maxi kutija 1kg
Maxi So morska Maxi kutija 1kg
1 Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
47
99
RSD
Biber crni mleveni Maxi  5g
Maxi Biber crni mleveni Maxi 5g
5 gr
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
17
99
RSD