Započni pripremu
Potrebno: 500 g mlevenog mesa po izboru, 2 veće tikvice narezane kao na fotografiji, 1 crni luk, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, 1 sveža papričica, pakovanje mocarele u komadu ili nekog sira po izboru, šaka narendanog parmezana, 1 jaje, so i biber, origano, bosiljak. Iseckajte crni i beli luk, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso da se prži. Začinite solju i biberom. Kada meso poprimi boju, dodajte svežu papričicu, origano i bosiljak po želji. Meso bi trebalo da se krčka oko 20 minuta, a za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim ih iscedite i propržite na maslinovom ulju s obe strane po minut. Pomešajte jaje i parmezan i dodajte malo soli i bibera. U posudu za pečenje na dno stavite malo maslinovog ulja, zatim poređajte tikvice, pa sve premažite smesom jaja i parmezana. Nakon toga stavite meso i preko njega rasporedite iseckanu mocarelu. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mocarelu, prekrijte alu-folijom i stavite u rernu. Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno kako bi lazanje porumenele. Prijatno!