Započni pripremu
Potrebno: 1 kg krompira, oko 400 g brašna, maslinovo ulje, 2 čena belog luka, 500 g čeri paradajza, origano, svež bosiljak, 100 g mocarele ili biljnog kačkavalja. Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete testo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dodajući brašna po potrebi. Gotovo testo isecite na pet delova, pa svaki oblikujte u valjak debljine palca. Isecite komade dužine 3 cm i na svakom viljuškom napravite nabore. Pošto su njoke spremne za kuvanje, možete početi sa pripremom sosa. Na maslinovom ulju propržite dva čena belog luka, dodajte paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok paradajz ne pusti tečnost. Sveže njoke kuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Nakon desetak minuta dodajte paradajz sosu malo vode (vruće ili od njoka) i promešajte. Kuvajte još 10 minuta, dodajte mocarelu, naseckani bosiljak i origano.